Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Anne Westerduin

   

Leven en werk

Anne Westerduin komt uit een artistieke familie. Als kind was ze al dol op tekenen. Na het verplichte schoolpatroon volgde ze regentaat plastische kunsten in Brugge. Lesgeven was niet meteen haar toekomstdroom, dus werkte ze een tijdje als etalagiste. Nadat ze ook de reclamewereld en het schildersmilieu uitgeprobeerd had, besloot ze om boeken te illustreren. Tot hiertoe heeft ze er al meer dan 120 boeken geïllustreerd, voor verschillende uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. Een aantal door haar geïllustreerde boeken verschenen ook in het buitenland. Daarnaast maakt ze ook prenten voor educatieve tijdschriften, In 1996 mocht ze de Boekenpauw in ontvangst nemen voor haar illustraties in "Een koekje voor Blekkie" (Clavis).

““Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk met boeken én met beeldende kunst in contact komen. Dan gaat voor hen een heel andere, verrassende wereld open.””

   

 

Bekroningen

1996: Boekenpauw voor Een koekje voor Blekkie
1996: Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) voor Julie en Mattias

Bibliografie

Bloemetjes voor Jolien Bloemetjes voor Jolien (Clavis, 2012)
Even stil : bidden met kinderen van 3 tot 5 jaar Even stil : bidden met kinderen van 3 tot 5 jaar (Altiora, 2011)
Waarom een aap een staart heeft : dierenverhalen van over de hele wereld Waarom een aap een staart heeft : dierenverhalen van over de hele wereld (Davidsfonds /Infodok, 2011)
De groene vijand De groene vijand (Maretak, 2011)
Het begon met licht : bijbelverhalen voor groot en klein Het begon met licht : bijbelverhalen voor groot en klein (Katholieke Bijbelstichting, 2010)
Maankind Maankind (Davidsfonds/Infodok, 2009)
Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : Boerderij De Bonte Bende Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : Boerderij De Bonte Bende (Davidsfonds/Infodok, 2009)
De dag dat ik twee keer jarig was De dag dat ik twee keer jarig was (De Eenhoorn, 2008)
Prutske / Stijn Streuvels ; hertaald en bew. door Ed Franck ; met ill. van <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Prutske (Davidsfonds/Infodok, 2007)
Mijn pen heeft zin Mijn pen heeft zin (Van In, 2007)
En God maakte de mens : de mooiste bijbelverhalen om zelf te lezen en om naar te luisteren / Sylvia Vanden Heede ; met ill. van <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> En God maakte de mens : de mooiste bijbelverhalen om zelf te lezen en om naar te luisteren (Lannoo, 2006)
Water van zout / Bettie Elias ; met tek. van <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Water van zout (Clavis, 2006)
Twee meisjes / tekst Siska Goeminne ; ill. <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Twee meisjes (Afijn, 2006)
Zot konijn / tekst Tine Mortier ; ill. <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Zot konijn (De Eenhoorn, 2006)
Weekendpapa : een prentenpraatboek over een papa die ergens anders gaat wonen : met tien praatvragen / Nelleke Scherpbier ; ill. <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Weekendpapa : een prentenpraatboek over een papa die ergens anders gaat wonen : met tien praatvragen (Columbus, 2006)
Weg Weg (Clavis, 2005)
Een put in de lucht / Daniel Billiet en Gil vander Heyden ; met tek. van <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Een put in de lucht (Afijn, 2005)
Oma in de zomerwei / Jaak Dreesen ; ill. <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Oma in de zomerwei (Clavis, 2005)
Hoor je wat ik zeg ? : nieuwe kindergebeden / Kolet Janssen ; met ill. van <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Hoor je wat ik zeg ? : nieuwe kindergebeden (Kok, 2005)
Eva / Bettie Elias ; met ill. van <exact>Anne</exact><exact>Westerduin</exact> Eva (Clavis, 2004)

Meer op bibliotheek.be

Anne Westerduin op Boekenzoeker