Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

David Walliams

   

Leven

David Walliams groeit op vlakbij Londen. Hij wordt al snel lid van een theatergezelschap en kiest er later voor om in Bristol drama te gaan studeren. Walliams verwerft grote bekendheid via de televisie met de serie Little Britain. Samen met Matt Lucas schrijft hij de sketches en ze spelen ze ook samen in tussen 2003 en 2005. De serie wordt een enorm succes en de twee hangen er een theatershow aan vast, Little Britain Live. In 2008 maken ze ook nog een spin-off, Little Britain USA. Sinds 2012 zit David Walliams ook in de jury van Britain's Got Talent. 

Walliams begint pas redelijk laat met het schrijven van kinderboeken en debuteert in 2008 met De jongen in de jurk.

“Ik hou ervan verhalen te vertellen. Ik geniet van de intimiteit tussen de schrijver en lezer. Sketches schrijf en speel je in twee minuten. Wanneer je een boek schrijft, moeten de personages emotionele diepgang ontwikkelen. ”

   

Werk

Walliams' ervaring met het schrijven van sketches komt hem goed van pas wanneer hij in 2008 een contract tekent bij HarpersCollins. Zijn eerste boek wordt De jongen in de jurk, over Dennis die graag voetbalt, maar ook graag met mode bezig is. Het debuut van David Walliams krijgt meteen veel aandacht en wordt goed onthaald. Een nieuw boek volgt bijna exact een jaar later: Meneer Stink. Dit boek, over een meisje dat bevriendt raakt met een dakloze man, combineert opnieuw veel humor en onderbroekenlol met een sociaal voelende insteek. Beide boeken worden geïllustreerd door Quentin Blake, wiens illustraties veel lof krijgen.

Nieuwe boeken Joe Biljoen, Oma Boef, Broodje Rat en De Waanzinnige Tandarts volgen elkaar snel op, ditmaal telkens geïllustreerd door Tony Ross. Verfilmingen van De jongen in de jurk en Joe Biljoen worden aangekondigd en verschijnen respectievelijk in 2014 en 2015 in de cinema.

In 2014 schrijft David Walliams zijn eerste prentenboek, De superreuzevervelende olifant, opnieuw in samenwerking met Tony Ross, die de illustraties op zich neemt.

 

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

David Walliams op Boekenzoeker

Nieuwsberichten

Winnaars Red House