Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Dorus Brekelmans

   

Leven en werk

Dorus Brekelmans studeerde in 1998 af aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen in de richting toegepaste grafiek en illustratie. Sindsdien werkt hij als zelfstandig illustrator/illustratief kunstenaar aan verschillende projecten in Nederland en België. Hij verzorgt tekenwerk voor jeugdboeken, tijdschriften, brochures, websites enz. In België maakte hij de affiche en de illustraties voor de Jeugdboekenweek 2001. Verder maakt hij tekeningen voor prentenboeken zoals ‘Dora-Nora en de maan’, leesboeken zoals ‘Gedwongen toch’ van Luc Simoen, maar ook voor poëzie (‘Wie heeft de wolken gemolken?’) en informatieve boeken zoals ‘A is een koetje’.


 

Bibliografie

Ik en mijn berg Ik en mijn berg (Zwijsen, 2008)
Tante Didy waait weg / Monique van der Zanden ; tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Tante Didy waait weg (Zwijsen, 2006)
Later word ik een hele Piet / Monique van der Zanden ; tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Later word ik een hele Piet (Zwijsen, 2006)
Later word ik een hele Piet ! / Monique van der Zanden ; tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact>. Vrolijk kerstfeest, Einar / Vivian den Hollander ; tek. van Els van Egeraat Later word ik een hele Piet ! / Monique van der Zanden ; tek. van DorusBrekelmans. Vrolijk kerstfeest, Einar / Vivian den Hollander ; tek. van Els van Egeraat (Zwijsen, 2005)
De vondst in het zand / Patricia Kuiper ; tek. <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> De vondst in het zand (Zwijsen, 2005)
Wie heeft de wolken gemolken ? / Wim Vromant ; prenten <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Wie heeft de wolken gemolken ? (De Eenhoorn, 2004)
A is een koetje (dat staat op zijn kop) : het verhaal van het schrift en het alfabet / Rob Berkel, Ferran Bach ; met ill. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> A is een koetje (dat staat op zijn kop) : het verhaal van het schrift en het alfabet (Davidsfonds, 2003)
Later word ik een hele Piet / Ibis ; tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Later word ik een hele Piet (Zwijsen, 2003)
Word een held en red de aarde : handboek voor dappere kinderen / Lena Martaz ; ill. <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Word een held en red de aarde : handboek voor dappere kinderen (Bakermat, 2003)
Het gebroken masker / Hilde Vandermeeren ; met ill. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Het gebroken masker (Davidsfonds, 2003)
Het paard in de sneeuw / Patricia Kuiper ; tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Het paard in de sneeuw (Zwijsen, 2003)
Torren onder de bank / Lydia Rood ; tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Torren onder de bank (Zwijsen, 2002)
Verraad / Mario Demesmaeker ; met tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Verraad (De Eenhoorn, 2002)
De prinses en de kurk / Hilde Vandermeersen ; met tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> De prinses en de kurk (Davidsfonds, 2002)
Dag hobbelpaard / Nannie Kuiper ; ill. <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Dag hobbelpaard (Zwijsen, 2002)
Een huis om in te verdwalen / Hilde Vandermeeren ; met tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Een huis om in te verdwalen (Davidsfonds, 2002)
De uitvinding van de zeekoek / Wouter Klootwijk ; tek. van <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> De uitvinding van de zeekoek (Zwijsen, 2002)
Dora-Nora en de maan / tekst Wim Vromant ; ill. <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Dora-Nora en de maan (De Eenhoorn, 2001)
Spion van Spanje / Luc Simoen ; ill. <exact>Dorus</exact><exact>Brekelmans</exact> Spion van Spanje (Lannoo, 1999)
Schapenvellen en ganzenveren : het verhaal van het middeleeuwse boek Schapenvellen en ganzenveren : het verhaal van het middeleeuwse boek (Davidsfonds, 1999)

Meer op bibliotheek.be

Dorus Brekelmans op Boekenzoeker