Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Frank Daenen

   

Leven

Frank Daenen groeit op in Opglabbeek en studeert in 1999 af aan de Media en Design Academy in Genk als grafisch vormgever. Tijdens zijn studies ontdekt hij het plezier van prentenboeken tekenen en ziet hij er meteen zijn toekomst in. Hij gaat eerst aan de slag als webdesigner in reclamebureaus en illustreert enkel in zijn vrije tijd kinderboeken. In 2007 begint hij als fulltime illustrator voor verschillende uitgeverijen. Hij woont momenteel in Meeuwen-Gruitrode en is heel actief op zijn sociale mediasites. 

“Ik geef enorm graag tekenworkshops aan kinderen. Iedereen die voor of met kinderen werkt of zelf kinderen heeft, weet hoe dankbaar het is om voor hen te tekenen. Ik toon hen hoe het kan. En ze krijgen een gratis gesigneerde tekening mee naar huis.”

   

Werk

Frank Daenen ontdekt zijn passie om kinderboeken te maken tijdens zijn studies als grafisch vormgever. In 2000 debuteert hij dan ook met zijn tekeningen voor het boek Brutale Bertus, van Guy Danils. Vervolgens schrijft hij zijn eigen verhaal, Even Anders, in 2002. De illustrator tekent ook regelmatig voor tijdschriften Averbode, onder meer voor Zonnekind en Doremi, en voor enkele educatieve uitgaven van uitgeverij Malmberg.

Hoewel hij dus regelmatig verhalen schrijft, zijn het Frank Daenen zijn illustraties die echt in het oog springen. Zijn sobere maar kleurrijke tekeningen vormen voor elke peuter herkenbare taferelen. In zijn peuterboek, Beertje vaart, voegt hij bovendien op elke prent veel onderliggende details toe die voor veel pret en variatie zorgen bij het ontdekken van het boek.

Hij geeft regelmatig lezingen in scholen en bibliotheken en doet vaak tekenworkshops en verteltheater in Vlaanderen en Nederland. Zijn boeken zijn wereldwijd vertaald in het Frans, Koreaans, Thais, Zweeds, Deens en Kroatisch. 

 

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

Frank Daenen op Boekenzoeker