Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Geert Spillebeen

   

Leven

Geert Spillebeen volgt de lerarenopleiding Nederlands-Engels en studeert economie. Hij geeft ongeveer tien jaar les. Daarna werkt hij even als verkoper van vrachtwagens, maar sinds 1989 is hij radiojournalist. Hij werkt op de VRT-nieuwsdienst en maakt reportages voor Radio 1. Geert Spillebeen is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon. Hij woont in Izegem.

“Die Eerste Wereldoorlog, daar kunnen we vandaag nog veel van leren. Er is weinig veranderd…”

   

Werk

Geert Spillebeen schrijft vanuit een sterk engagement en een grote fascinatie met de Eerste Wereldoorlog. Tijdens zijn werk als journalist komt hij dagelijks in contact met oorlog en beseft hij dat er sinds de Eerste Wereldoorlog weinig is veranderd. Daarom schrijft hij historische romans, waarin hij fictie en feiten, heden en verleden door elkaar laat lopen. Zijn boeken zijn goed gedocumenteerd en hij vertelt zijn verhalen op heldere en eenvoudige toon.

Hij debuteert in 1998 met Zomer in Passendaele, waarin een aantal tieners graven in het oorlogsverleden van hun familie in Ieper en daarbij verrassende ontdekkingen doen. In zijn volgende boeken vertelt hij onder meer het verhaal van John Condon, die als net geen 14-jarige als jongste soldaat sneuvelt in de Eerste Wereldoorlog (Age 14) en over de jongste zoon van Rudyard Kipling, die zijn eerste gevecht aan het front niet overleeft (Kiplings keuze).

In 2005 verschijnt Man tegen de muur, een roman voor volwassenen over oorlogstrauma’s.

 

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

Geert Spillebeen op Boekenzoeker