Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Greet Bosschaert

   

Leven

Greet Bosschaert volgt een opleiding Sierkunsten en Plastische Kunsten. In haar opleiding tot illustrator krijgt ze onder meer les van Hugo van Look en Klaas Verplancke. Ze werkt halftijds als verkoopster in het Brugse schrijfwinkeltje Symposion. Poëzie en kalligrafie staan er centraal. Ze geeft er ook cursussen kalligrafie en verftechnieken.

““In feite combineer ik twee technieken. Voor de abstracte achtergrond maak ik een monoprint: ik bestrijk met een oude, in plakkaatverf gedompelde tandenborstel een glasplaatje. De tekening zelf is in acrylverf op zwart papier.” (over ‘Durf ik?’)”

   

Werk

Greet Bosschaert wordt opgemerkt door haar deelname aan een illustratorenwedstrijd van de stad Hasselt in 1997. Durf ik?, haar eerste prentenboek, verschijnt in 2000 en krijgt vertalingen in het Engels, Frans en Koreaans. Er zijn sindsdien al meer dan tien prentenboeken van haar verschenen. Voor twee van haar prentenboeken schrijft ze zelf het verhaal, maar ze heeft ook werk van Stefan Boonen en Bettie Elias geïllustreerd. Vaak gaat het om boeken waarin een sociaal probleem wordt aangekaart.

Voor haar illustraties werkt ze met kleurrijke collages, acryl, kleurpotlood, pen en inkt, en waterverf. Met enkele suggestieve penseelstreken evoceert ze een hele wereld op. Haar beelden bundelen kwetsbaarheid en kracht. Ze streeft naar vrolijke, direct leesbare beelden, al wil ze niet alles voor de lezer invullen.

 

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

Greet Bosschaert op Boekenzoeker