Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Janosch

   


 

Bekroningen

1987: Zilveren Penseel voor Ik maak je weer beter, zei Beer
1986: Vlag en Wimpel (Penseeljury) voor De kikkerkoning
1984: Zilveren Griffel voor Post voor de tijger
1983: Zilveren Penseel voor Dieren zijn ook mensen
1981: Vlag en Wimpel (Griffeljury) voor Vooruit, we gaan schatgraven
1981: Vlag en Wimpel (Penseeljury) voor Vooruit, we gaan schatgraven 
1980: Vlag en Wimpel (Griffeljury) voor De muis heeft rode sokken aan

Bibliografie

Op stap met Kleine Beer en Kleine Tijger : een zoekboek Op stap met Kleine Beer en Kleine Tijger : een zoekboek Unterwegs mit Tiger und Bär (Davidsfonds /Infodok, 2016)
O, wat mooi is Panama ! O, wat mooi is Panama ! Oh wie schön ist Panama (Lemniscaat, 2014)
Waar zijn Kleine Beer en Kleine Tijger? : een zoekboek Waar zijn Kleine Beer en Kleine Tijger? : een zoekboek Wo sind kleiner Bär und kleiner Tiger? (Davidsfonds /Infodok, 2014)
Een regenauto op de groei Een regenauto op de groei Ein Regenauto zum Geburtstag (Leopold, cop. 1997)
Het appelmannetje Het appelmannetje Das Apfelmannchen (De Vier Windstreken, cop. 1996)
Hoe kleine tijger leert tellen Hoe kleine tijger leert tellen Wie der Tiger zahlen lernt (Van Holkema & Warendorf, cop. 1996)
Mamma, waar komen de kindjes vandaan ? Mamma, waar komen de kindjes vandaan ? Mutter sag, wer macht die Kinder ? (Van Holkema & Warendorf, cop. 1994)
Verhalen verzinnen is fijn : een handleiding om verhalen te schrijven en fabels, sprookjes en vertellingen / tekst en ill. van <exact>Janosch</exact> Verhalen verzinnen is fijn : een handleiding om verhalen te schrijven en fabels, sprookjes en vertellingen Der Musikant in der Luft und andere Geschichten (Casterman, 1992)
Tijger en beer in het verkeer, of Hoe de kleine tijger en de kleine beer eens naar de stad gingen Tijger en beer in het verkeer, of Hoe de kleine tijger en de kleine beer eens naar de stad gingen Tiger und Bar im Strassenverkehr (Casterman, 1991)
De onzichtbare Indiaan De onzichtbare Indiaan Du bist ein Indianer, Hannes (Elzenga, 1991)
Het klein dierenboek Het klein dierenboek Kleine Tierkunde fur Kinder (Casterman, 1991)
Schaffelaar : de kracht van de innerlijke muis Schaffelaar : de kracht van de innerlijke muis Schimanzki (Casterman, 1990)
Hazekinderen zijn niet dom : het verhaal van het hazekind Jochem Gummibeer en zijn broertjes en zusjes Bobbo, Bebbe, Babba en Bibbeltje Hazekinderen zijn niet dom : het verhaal van het hazekind Jochem Gummibeer en zijn broertjes en zusjes Bobbo, Bebbe, Babba en Bibbeltje Hasenkinder sind nicht dumm (Casterman, 1990)
De muizensheriff De muizensheriff Der Mausessheriff (Elzenga, 1990)
De muizesheriff : leugenverhalen uit het Wilde Westen, uit de duim van <exact>Janosch</exact> De muizesheriff : leugenverhalen uit het Wilde Westen, uit de duim van Janosch Der Mausesheriff (Elzenga, cop. 1990)
Het kleine Panama album : de avonturen van de kleine beer en de kleine tijger Het kleine Panama album : de avonturen van de kleine beer en de kleine tijger Das kleine Panama Album (Casterman, 1990)
Groot feest voor de tijger : hoe de kleine tijger eens jarig was Groot feest voor de tijger : hoe de kleine tijger eens jarig was Riesenparty fur den Tiger (Casterman, 1990)
Schnuddel : Hasenmotor kostet nix Schnuddel : Hasenmotor kostet nix (Dressler, 1990)
Quelqu'un / Nostlinger, Christine ; images de <exact>Janosch</exact> Quelqu'un Einer (Messidor /La Farandole, 1989)
De oude man en de beer De oude man en de beer Der alte Mann und der Bar (Querido, 1988)

Meer op bibliotheek.be