Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Johan Devrome

   

Leven en werk

Johan Devrome (1966) is regent Plastische Opvoeding en studeerde Grafische Vormgeving aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hij werkt als grafisch ontwerper voor een commerciële televisiezender en illustreert kinderboeken, electronische boeken, tijdschriften en CD-roms. Sinds september 2003 is hij docent literaire illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn prentenboeken "Mosje" en "Ik voel iets" vallen zeer in de smaak bij de leden van de Kinder- en Jeugdjury’s. (Bron: eenhoorn.be) Over "Het is hier goddelijk" schreven ze op Leesfeest.nl: "De luchtige schetsen, soms slechts een enkele lijn, bekrachtigen de speelse en vindingrijke stijl van Geert De Kockere."


 

Bibliografie

Jongens ; Meisjes Jongens ; Meisjes (Pygmalion, 2013)
Blozen Blozen (Pygmalion, 2013)
Qua jongen Qua jongen (Pygmalion, 2013)
Kolder in de kop Kolder in de kop (Pygmalion, 2013)
Othello Othello (Pygmalion, 2012)
Dat had je gedacht! / Geert de Kockere ; met prenten van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Dat had je gedacht! (De Eenhoorn, 2006)
Tederhuid / Geert De Kockere ; met prenten van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Tederhuid (De Eenhoorn, 2004)
Knaap / Geert De Kockere ; met prenten van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Knaap (De Eenhoorn, 2004)
Het zijn toeren ! / Geert De Kockere ; met prenten van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Het zijn toeren ! (De Eenhoorn, 2003)
De roos / Geert De Kockere ; met prenten van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> De roos (De Eenhoorn, 2003)
Bengeltjes / gedichten Geert De Kockere ; met prenten van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Bengeltjes (De Eenhoorn, 2002)
Het is hier goddelijk ! / Geert De Kockere ; met tek. van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Het is hier goddelijk ! (De Eenhoorn, 2002)
Een reus met lange armen / gedichten Geert De Kockere ; prenten <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Een reus met lange armen (De Eenhoorn, 2001)
Mosje / Geert De Kockere ; met prenten van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Mosje (De Eenhoorn, 2000)
Gevulde vogels : farce poëtica / gedichten Geert de Kockere ; prenten <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Gevulde vogels : farce poëtica (De Eenhoorn, 2000)
Blij blij blij ! / Geert de Kockere ; prenten <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Blij blij blij ! (De Eenhoorn, 1999)
Het turbovarken / Lisel van Dijck ; met tek. van <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Het turbovarken (Houtekiet, 1999)
Ik voel iets / Geert de Kockere ; prenten <exact>Johan</exact><exact>Devrome</exact> Ik voel iets (De Eenhoorn, 1999)

Meer op bibliotheek.be

Johan Devrome op Boekenzoeker