Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Karla Stoefs

   

Leven

De Brusselse schrijfster Karla Stoefs groeit op in een groot nest waar ze haar kindertijd al dromend doorbrengt. Ze kiest ervoor om toegepaste economie te studeren en komt terecht in de informaticawereld. Ze begint tijdens haar studies met schrijven om zo het strakke, binaire wereldje van haar beroep even los te laten. Naast kinder- en jeugdboeken schrijft ze ook toneel en kortverhalen. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. 

“Een schrijver is een beetje een tovenaar. Hij geeft aan ieder woord wat toverkracht en zet ze heel anders op rij dan je verwacht.”

   

Werk

Karla Stoefs debuteert in 2004 met Voor altijd bij jou, waar ze meteen de Kinder-en Jeugdjuryprijs mee wint. Het boek over de jonge Hannah die zich moet aanpassen aan haar vreemde familie, zet meteen de toon voor de rest van haar carrière. Ze maakt ook toneel en kortverhalen en in 2005 wordt haar reisverslag over Marokko gepubliceerd.

Ze schrijft vaak verhalen over kinderen die anders zijn of problemen hebben en hun uitweg zoeken in dromen en fantasie. Dat is ook zo bij De verzwegen brief, een verhaal over de kleine Lotte die plots haar hele leven ziet veranderen als haar eigen paradijs begint af te brokkelen. De auteur roept met haar verhalen belangrijke vragen op die de lezers niet onberoerd laten. Ze creëert getypeerde personages die net daardoor levensecht aanvoelen en schrijft vlotte verhalen om van weg te dromen.

 

Bekroningen

2005: Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) voor Voor altijd bij jou

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

Karla Stoefs op Boekenzoeker