Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Kristien In-'t-Ven

   

Leven

Kristien In-‘t-Ven wordt geboren in Turnhout en groeit op in Rumst, waar ze als kind droomt van avontuurlijke beroepen als cowboy en ontdekkingsreiziger. Ze is nieuwsgierig en op haar elf jaar krijgt ze een schriftje waar ze haar eerste verhaal in schrijft. Ze studeert later sociologie en filosofie en werkt na haar studies als freelance journaliste voor verschillende media. In 2003 besluit ze De apotheker heeft liefdesverdriet te schrijven. Haar debuut met illustraties van Vincent Ball, waar ze ook meteen mee trouwt.  Tussen het schrijven door, brengt ze haar eigen kinderen groot en droomt ze nog steeds waar mogelijk. 

“Een boek schrijven, daar komt veel bunkeren aan te pas. Niet weten wat voor weer het buiten is. Liters koffie drinken. Veel te veel koekjes eten. Dromen in volledige zinnen. ”

   

Werk

Kristien In-‘t-Ven debuteert in 2003 met De apotheker heeft liefdesverdriet. Een boek over een apotheker die niet meer wil werken omdat zijn vrouw ervandoor gaat met een andere man. Vervolgens schrijft ze Kika en Bob op glad ijs in 2008 en het prentenboek Een wel heel bijzondere kerst, met illustraties van Geert Vervaeke.  

Naast het maken van prentenboeken is ze ook journalist en werkt ze mee aan allerlei projecten. Waaronder haar project met  fotograaf Greetje Van Buggenhout. Samen met hun kinderen trekken ze heel Vlaanderen door en maken ze het boek 20x op stap met kinderen. Ze gaan op zoek naar leuke activiteiten, van 5 tot 41 jaar, om met het hele gezin te doen.

De dromerige schrijfster gebruikt vaak woordspelingen en grapjes die voor extra lagen zorgen in haar werk. Dat vind je ook terug in De zeepridder, een modern sprookje met illustraties van Mattias De Leeuw dat genomineerd wordt voor onder meer De Boekenpauw en de Kinder en Jeugdjury Vlaanderen. Zijn leuke en vlotte illustraties vullen de bondige zinnen en ludieke personages helemaal aan. Kristien In-‘t-Ven schrijft fantasievolle verhalen voor de allerkleinste en strooit leesplezier in het rond.  

 

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

Kristien In-'t-Ven op Boekenzoeker