Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Liesbet Slegers

   

Leven

Liesbet Slegers twijfelt of ze voor vertaler gaat studeren, maar kiest uiteindelijk voor toegepaste grafiek en illustratie aan het Sint Lucas in Antwerpen. Ze combineert haar illustratiewerk gecombineerd met grafisch werk op een bureau, maar werkt nu voltijds als illustrator. Ze woont in Herentals, met haar man en twee dochters.

“Ik heb altijd getekend, van kleins af aan. Mijn moeder tekende voor me, terwijl ik als peuter op het potje zat. Dus toen al zag ik het voor me!”

   

Werk

Liesbet Slegers debuteert in 1999 met Karel gaat naar school. Ze maakt boeken voor peuters en kleuters: badboekjes, kartonboekjes en peuterboeken. Ze maakt zowel tekst als de illustraties zelf. Haar eenvoudige verhalen en felle, vrolijke kleuren, eenvoudige lijnen spreken jonge kinderen erg aan.

In haar reeks kartonboekjes Ik en... verzamelt ze bijvoorbeeld een heleboel eenvoudige, herkenbare tekeningen rond een bepaald thema. De afbeeldingen met correcte woord vormen herkenbare elementen uit de leefwereld van peuters die volop bezig zijn met hun taalverwerving. Het bekendst is ze echter van haar boeken over Karel en Kaatje, twee peuters die de wereld ontdekken.

 

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

Liesbet Slegers op Boekenzoeker