Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Maarten Jagermeester

   

Leven

Maarten Jagermeester heet in het echte leven Sus van Tendeloo. Hij is opgegroeid op een boerderij, tussen de dieren. Hoewel dat niet evident is op de drukke boerderij, leest hij als kind toch elke week zeven boeken. Hij is altijd dol geweest op dieren en gaat na de middelbare school in Gent voor dierenarts studeren. Sinds de jaren 1970 heeft hij zijn eigen dierenartspraktijk. Hij is getrouwd, heeft twee dochters en een heleboel huisdieren.

“Kinderen zijn een bijzonder publiek om voor te schrijven. Vooral omdat ze heel eerlijk zijn. Als het goed is, laten ze het merken, maar als het niet goed is, krijg je dat evenzeer onomwonden horen.”

   

Werk

De inspiratie voor zijn verhalen vindt Maarten Jagermeester in zijn praktijk, bij de dieren en hun baasjes. Zijn eerste kinderboek, Het kattenmoedertje, verschijnt in 1993. Daarvoor heeft hij al een paar verhalenbundels voor volwassenen geschreven. Hij heeft een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef en als Sus van Tendeloo schrijft hij naslagwerken over dieren.

De boeken van Maarten Jagermeester gaan steeds over dieren en hun welzijn. Hij pikt dingen op die hij in zijn praktijk beleeft en maakt er spannende verhalen van. Daarbij zorgt hij voor de nodige afwisseling en weet hij de dieren en hun gewoontes treffend in beeld te brengen.

De boeken van Jagermeester zijn vlot en met de nodige humor geschreven. Dat laatste vindt hij heel belangrijk – al kaart hij ook ernstige, actuele thema’s aan, zoals proeven op levende dieren of hormonengebruik.

 

Bibliografie


Meer op bibliotheek.be

Maarten Jagermeester op Boekenzoeker