Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Norah McClintock

   

Leven en werk

Norah McClintock wordt in Canada bij de grote misdaadauteurs gerekend. Voor haar boeken won ze al vier keer de Arthur Ellis-prijs voor beste misdaadboek voor jeugd. Eigenlijk is ze freelance redacteur, maar ondanks haar werk slaagt ze er in bijna jaarlijks een boek te schrijven. Ze woont met haar familie in Toronto, Canada.

“Ik word altijd een beetje droevig wanneer ik zie dat dingen sterk veranderen. In onze straat was er een hele tijd een autowinkel die plots gesloten was. Het gebouw werd meteen neergehaald. Tot ik in de krant las dat ze in de fundamenten een lijk hadden gevonden. Het lag er al derig jaar. Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik besefte dat dat wel een erg goede plek was om een misdaadverhaal te beginnen. Dat werd mijn eerste boek.”

   

 

Bibliografie

About that night About that night (Orca, 2014)
My side My side (Orca, 2013)
One way One way (Orca, 2012)
Masked Masked (Orca, 2010)
El soplón El soplón Snitch (Orca, 2010)
Back Back (Orca, cop. 2009)
Picture this Picture this (Orca, cop. 2009)
Watch me Watch me (Orca, 2008)
Bang Bang (Orca, 2007)
Down Down (Orca, 2007)
Verstrikt Verstrikt Truth and lies (Clavis, 2006)
Tell Tell (Orca, 2006)
Weggemaaid Weggemaaid Hit and run (Clavis, 2005)
Doodsbang Doodsbang Scared to death (Clavis, 2004)
In de val In de val Break and enter (Clavis, 2003)
Dubbel spel Dubbel spel Double cross (Clavis, 2002)
Over de rand Over de rand Over the edge (Clavis, 2001)
Wie ben ik? Wie ben ik? Mistaken identity (Clavis, 2000)
Het lijk in de kelder Het lijk in de kelder The body in the basement (Clavis, 1999)

Meer op bibliotheek.be

Norah McClintock op Boekenzoeker