Jeugdliteratuur.org

Auteursinfo

Wiebe Buddingh'

   

Leven en werk

Wiebe Buddingh' vertaalt zowel romans voor volwassenen als kinderboeken. Van die eerste heeft hij heel wat boeken van Tom Sharpe op zijn naam staan. Naast het werk van J.K. Rowling, vertaalt hij vooral kinderboeken, science fiction en humoristische boeken. Hij houdt wel van die variatie. In de jeugdliteratuur is hij vooral bekend als de Harry Potter-vertaler. Geen makkelijke klus, vooral niet vanwege al die gekke namen. Maar net als Rowling houdt hij een lijst van grappige namen bij. Vaak gaat hij in een woordenboek op zoek naar gekke woorden, of zoekt hij in de telefoongids naar opvallende namen. Wiebe werkt thuis. Eerst leest hij het te vertalen boek terwijl hij aantekeningen van lastige namen, begrippen en woordspelingen maakt. Daar kan hij dan alvast over nadenken. Daarna begint hij aan de vertaling zelf. Eigenlijk houdt hij meer van lezen en schrijven dan praten. (deharmonie.nl)


 

Bibliografie

Harry Potter en de relieken van de dood Harry Potter en de relieken van de dood Harry Potter and the deathly hallows (De Harmonie, 2017)
Harry Potter en de geheime kamer Harry Potter en de geheime kamer Harry Potter and the chamber of secrets (De Harmonie, 2017)
Harry Potter en de steen der wijzen Harry Potter en de steen der wijzen Harry Potter and the philosopher's stone (De Harmonie, 2017)
Harry Potter en de halfbloed prins Harry Potter en de halfbloed prins Harry Potter and the half-blood prince (De Harmonie, 2017)
Harry Potter en de gevangene van Azkaban Harry Potter en de gevangene van Azkaban Harry Potter and the prisoner of Azkaban (De Harmonie, 2017)
Harry Potter en het vervloekte kind. deel 1 en 2 / een nieuw verhaal van J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne ; een nieuw toneelstuk van Jack Thorne Harry Potter en het vervloekte kind. deel 1 en 2 Harry Potter and the cursed child. Parts one and two (De Harmonie, 2017)
De vertelsels van Baker de Bard De vertelsels van Baker de Bard The tales of Beedle the Bard (De Harmonie, 2017)
Fabeldieren en waar ze te vinden / Newt Scamander, alias J.K. Rowling Fabeldieren en waar ze te vinden Fantastic beasts and where to find them (Uitgeverij De Harmonie, 2017)
Fantastic beasts and where to find them : het complete filmscenario Fantastic beasts and where to find them : het complete filmscenario Fantastic beasts and where to find them : the original screenplay Fantastic beasts and where to find them : the original screenplay (De Harmonie, 2017)
De geheimzinnige gang De geheimzinnige gang Hawking's Hallway (Van Holkema & Warendorf, © 2016)
Zwerkbal door de eeuwen heen / tekst en ill. J.K. Rowling Zwerkbal door de eeuwen heen Quidditch through the ages (Uitgeverij De Harmonie, 2016)
De raadselachtige ruimte De raadselachtige ruimte Edison's alley (Van Holkema & Warendorf, cop. 2015)
Harry Potter en de vuurbeker Harry Potter en de vuurbeker Harry Potter and the goblet of fire (De Harmonie, 2015)
De mysterieuze zolder De mysterieuze zolder Tesla's attic (Van Holkema & Warendorf, cop. 2014)
Cirrus Flux Cirrus Flux The story of Cirrus Flux (De Harmonie, 2009)

Meer op bibliotheek.be

Wiebe Buddingh' op Boekenzoeker