Bologna Children’s Book Fair

Ik schrijf deze post vanuit Bologna, een stad die ik door zijn geweldige Children’s Book Fair automatisch link aan prachtige boeken en fijne ontmoetingen.

Het is ondertussen mijn tweede bezoek aan de beurs. Ik vind het een heerlijke plek om een praatje te maken met collega’s en uitgevers die boeken hebben vertaald (zo veel zijn het er niet hoor).

Een vertaling in het buitenland is iets gek. Je merkt het niet als je boek ook in een ander land op de winkelschabben ligt, maar de uitgever een bezoekje brengen op de beurs maakt het tot iets concreet. Je kan er even over praten en wat reacties uitdelen.

Voor de rest loop hier wat rond te kuieren tussen oneindig veel standen en duizenden boeken. Terwijl ik rond slenter voel ik me als maar kleiner en kleiner worden. Tegen het einde van een beursdag heb ik stevig wat kilometers in de benen en ligt mijn energiepijl behoorlijk laag. Op de bus naar huis zie ik dat ik niet de enige ben, iedereen zit behoorlijk uitgeteld voor zich uit te staren.

Terug op mijn kamer wil ik even een dutje doen, maar mijn gedachten denken daar anders over. Door al dat moois krijg ik erg veel zin om weer achter de tekentafel te kruipen. Toch slaag ik er hier in Bologna niet in iets op papier te zetten, ‘s avonds openen de restaurants hun deuren en tonen de Italianen waar ze toch ongelooflijk goed in zijn: lekker eten en goede wijn. Samen met collega’s illustratoren laten we ons verwennen in een van de betere restaurant van Bologna.

Het is ondertussen mijn laatste dag in Bologna. Vandaag geen beursbezoek voor mij. Er hangt ander moois op me te wachten. Bologna is naast een boekenbeurs ook een prachtige stad waar je deze dagen ontelbare tentoonstellingen kan bezichtigen. Zo zag ik gisteren de tekeningen van Isol (winnaar Astrid Lindgren Award) en de fantastische Benjamin Chaud, mijn nieuwe held.

Vandaag op het menu: speelgoed uit de jaren 30 en ‘girl with a pearl earring’ van Vermeer.
Ik houd mijn ogen open en de benen zijn gesmeerd. Hophop!

Ciao!

Bobbi het boekenmonster

 

 

Samen met Lieve Claes van Artforum vzw werk ik aan een bib-boekje.
We maken het in opdracht van provincie Vlaams Brabant en het begeleidt kinderen bij hun eerste bezoek aan de bibliotheek. Samen met boekenmonster Bobbi maak je kennis met het reilen en zeilen van de bib.
Elke pagina van het boekje heeft ook een mooie quote over de bib. Deze werden geschreven door verschillende auteurs en illustratoren.
Het boekje zit in zijn eindfase, daarna gaat het in druk.
We moeten nog wel even geduld hebben tot september, dan pas wordt het boekje uitgedeeld aan alle klassen in Vlaams Brabant!

Hier alvast een klein voorproefje. De bladwijzer die bij het boekje hoort.
bladwijzer

valse start

Ik kreeg deze week bezoek van een griepje.
Plots stond ie daar, aan het voeteinde van mijn bed.
We brachten samen de dagen door.
Van het bed naar de zetel
en weer terug.
We praatten niet,
we aten niet.

Maar zo plots als ie gekomen was, was ie weer weg.
En veranderde in een stralende zon.

Maart nam een valse start.
Nu ben ik er klaar voor.

Dag zon!
Dag blog!
zon