Eilanddagen

20160707_161101

Ik ben al een aantal dagen in Ierland. We (dat zijn S., M. en ik) rijden het ganse eiland om. Dat begon met van Dublin over Wicklow naar de Ring of Kerry, Dingle, de Cliffs of Moher en The Burren. Straks gaat de reis verder noordwaarts, naar het Connemara National Park.

20160709_192238

Op de minor roads tussen de heggen mag je 100 km/u. De linkerzijspiegel van de huurauto hangt vol groenresten en rond de pook liggen koekkruimels. Door de raampjes zie je kusten, bergen, kliffen, schapen met zwarte gezichtjes en koeien die als Charlie Chaplin verkleed gaan.

20160708_100355

Op roadtrips kom ik niet veel aan lezen toe. In mijn valiesje zit De oude wegen van Robert MacFarlane (een boek waarin ik beginnen lezen was op een andere reis, door Zuid-Engeland, en dat me verrast heeft), De olifantsberg van Els Pelgrom (door de vorige post kreeg ik natuurlijk weer zin in een boek van Els Pelgrom) en nog een ander boek waarvan ik de titel niet ga verklappen (als je goed kijkt vind je ‘m in dit bericht), maar dat veel te maken heeft met wat ik aanstaande zaterdag ga doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>