Zwaaien met die handjes

De laatste. Het is goed dat dingen een begin en een eind hebben. Dat houdt het overzichtelijk. En normaal gezien staat u nu wie u lief heeft gelukkig nieuwjaar te kussen. Dat is ook goed. En nog veel belangrijker.

Kent u ‘De Vijf P’s’? Ze zijn bedacht door theatermaakster Dora Van der Groen. Ze zei dat alle goede theaterstukken – en bij uitbreiding alle goede verhalen – die vijf P’s bevatten: Plezier, Pijn, Perversiteit, Persoonlijkheid en Poëzie. Ze zitten in mijn achterhoofd als ik aan een boek werk. Ze zaten in mijn achterhoofd toen ik deze blog schreef. En volgens mij is er van alles wat in de blog terecht gekomen, dus het is een mooi moment om af te ronden.

Ik heb geprobeerd om u een inkijk te geven. Ik heb ervan genoten dat dat kon. Veel gedachten blijven immers in je hoofd dwarrelen en raken er niet uit als je illustrator bent en alleen boven je tekentafel hangt. Ik merkte dat u er iets mee kon, door de vele reacties, mails en berichten, en dat was heel fijn. Bedankt Iedereen Leest, voor het podium.

Tot een volgende keer… Wie weet, over nog eens acht jaar? Benieuwd hoe ik er dan weer voor sta. Wat me dan bezig houdt. En of u dan weer even aandachtig meekijkt. Ik wil u daar graag voor bedanken. Van Harte Bedankt Dus!

Wie kan het oude jaar beter uitzwaaien dan Benny B? Met de hit waarvan de melodie u niet onbekend is en waarmee hij zijn legendarische concerten doorgaans afsluit.

Mijn beste wensen voor 2017, dat het het jaar mag worden waarvan u droomt!

Hartelijke groeten,
Benjamin.

PS: heet van de naald: ‘Suzie Ruzie en het schaartje’ als enige kinderboek op de Longlist van de Cutting Edge Awards! De shortlist wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou ‘m in de gaten, want u kan dan stemmen.

3 thoughts on “Zwaaien met die handjes

 1. dag Benjamin,
  wat valt er toe te voegen aan je inhoudrijke, vlotte blogzinnen? Wat struikelende zinnen? Ah, maakt niet uit. Ik wil gewoon dankjewel zeggen Benjamin,
  voor je bijzondere berichten die raakten. Je stond stil bij passie, ergst, humor, liefde…en goot die stiltes in boeiende zorgvuldige gekozen zinnen voor je lezers.
  Het leek alsof de wereld er een oprecht en zacht einde 2016 door kreeg.
  Mogen we het ons allen wensen, een heel 2017 en veel verder, zo’n zachte, oprecht menselijke wereld.
  Bedankt Benjamin,
  Bedankt alle andere bloggers, om jullie belangrijke en stuwende kracht in het kinder- en jeugdliteratuurlandschap. Het maakt de wereld mooier.
  En tip @iedereenleest: Benjamin B. als opwarmertje tijdens een studiedag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>