Koffer pakken

De vraag van Iedereen Leest om te bloggen tijdens de maand juni verplicht me even
te brainstormen met mezelf. Impulsief zijn werkt niet bij mij, dus even een pauze nemen bij mezelf, wat op zich al een reden is om het te doen.
Een blog dus.
Ik overloop en overweeg de onderwerpen die in mij hoofd voorbijrazen.
Het lijkt alsof ik een koffer vol ideeën aan het pakken ben.

Het moet een ode worden aan de auteurs en vormgevers met wie ik zo graag werk. Ook mijn splinternieuwe koffiemachientje en de Italiaanse koffietassenverzameling (ooit gepost op deze blog voor Stichting Leest in 2011) mogen zeker niet ontbreken. Of zijn deze onderwerpen niet relevant genoeg? Hm.

De keerzijde ga ik ook aan bod laten komen, de keerzijde die het alleen zijn (‘overlegloos werken met jezelf of soms tégen jezelf’) soms wreed bloot legt. De discussies over prijzen die een illustrator ‘durft’ te vragen wil ook ik belichten, hoe… geen idee, maar het komt aan bod.
Ook de gedreven boekhandels, bibliotheken, uitgeverijen liggen klaar om ingepakt te worden. Sommige verfrommel ik en gooi ik de valies in, andere strijk ik en vouw ik mooi op.

Ook mijn vijanden, demonen wil ik met u delen, ze zijn een wezenlijk deel van wie ik ben. Ik vecht ertegen, maar dat gevecht gaat zijn plek krijgen, wie weet welk een mooie therapieën bij de lezers gaan volgen op de inkijk in mijn illustratorenhoofd. U zal live gevechten meemaken tussen de hersendelen die zeggen ‘doen Tom, de lezer gaat dit fijn vinden’, de hersendelen die half geïnteresseerd toekijken en de hersendelen die mij een andere invalshoek inpraten, een ander papierformaat of techniek, uitgangspunt… Ze zijn nooit allemààl mijn Tom-maatjes, maar ze maken er soms wel een boeltje van. U maakt het weldra mee vanop de eerste rij. Grijp die kans!

Maar…ook het onderdeel onderwijs, een wezenlijk onderdeel in mijn leven, moet zeker haar portie krijgen deze maand. Evenals die ene leraar die het me allemaal deed zien, ja Herman, ik bedoel jou! Of Michel, misschien ben jij het wel? Kom, de koffer in!

Tja en wat mag ik nog niet vergeten? Illustratie-opdrachten die hier op tafel liggen in juni, meetings, brainstorms, telefoontjes, ik ga veel delen, een inkijk van jewelste. Als er nog plek is in mijn oude koffertje stop ik er nog inspiratiebronnen in, ontdekkingen, knipsels en boeken.
Ook ik zal me even boek-king voelen deze maand!

Jongens, ik heb er zin in, mij toch een beetje afvragend wat mensen in godsnaam gaan
hebben aan mijn schrijfsels en toonsels. U mag reageren en vragen stellen, mij op de rooster leggen en negeren, boe-roepen enzovoort, we leven immers een parlementaire democratie,
en ‘tinternet’ is een parlement an sich, toch? Doe het wel in stijl!

Nu even proberen die koffer dicht te krijgen. Of zou er nog nét een verhaal over een verfijnde Duitse illustratrice bijkunnen?

Koffer gepakt

2 thoughts on “Koffer pakken

  1. Nu ben ik benieuwd wat/waarmee jij gaat uitpakken. ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>