muurschildering

Als een West-Vlaams stadje je vraagt om een muurschildering van 27 meter lang te maken voor een cool museum in interbellum-stijl, dan spring je een gat in de lucht.
De industriële erfgoedsite heet Eperon d’Or, bevindt zich in Izegem en is opgetrokken in art deco-stijl. Het werd nét gerenoveerd en herbedacht als museum voor schoenen en borstels door het Gentse architectenbureau 4CV. Bovenop het strakke gebouw werd een gigantische doos als tentoonstellingsgebouw (bedacht door Sien) gebouwd waarin de tekening moest gedrukt worden.
Ik heb mijn tekenstijl gegoten in het strakke, lineaire kleedje van die heerlijke architectuur van het interbellum.
Voor de freaks: de tekeningen werden in mijn atelier gemaakt, gescand en getraced en ter plekke met folie en sjablonen op de muur aangebracht.

Neen, dit schoenen -en borstelmuseum is een wonderlijk mooi plekje, te midden van de nieuwe en oude industrie van Izegem. Een fijn uitje voor als het regent aan zee!

Vanaf vandaag kan je de hele schoenen- en borstelcollectie bekijken, maar ik vind de gehele renovatie, museumopstelling, het raamwerk, de tegels, de heerlijke ‘art deco-strakheid’ minstens zo mooi.

http://www.eperondor.be/

Epheron

IMG_2451

IMG_2460

IMG_2480 kopie

IMG_2493 kopie

IMG_2515 kopieIMG_5118IMG_5180IMG_5182

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>