Over een heel oud pennetje, content marketing en een ploeg gelijkgezinden.

FB kopie

IMG_5324

Als je een mooi project wil opstarten met andere talenten, moet je, vind ik, bovenal zoeken naar gelijkgestemden. Zo heb ik ooit de EiBakkerij opgericht, een theatergroep waarin vertellen, musiceren en tekenen centraal stond, puur vanuit vriendschap, passie. Broedend kwamen er twee mooie theatervoorstellingen tevoorschijn. En we broeden verder…zoekend, wroetend, want (kinder)theater maken in Vlaanderen vergt veel tijd, en opoffering voor iemand die ook nog een goed vader wil zijn, minnaar, lesgever…

schetsIMG_4668

Een goeie sportcoach, trainer, uitgever of opdrachtgever, dàt zijn in principe kenners die getalenteerd zijn in het scouten, het samenbrengen van spelers/tekenaars/auteurs/grafici/copywriters om een mooi project op te starten.

IMG_4708IMG_4770

De goeie aanpak van het marketingproject waarover ik het nu heb, bestaat niet alleen uit het uitgekiend talentenscouten, maar ook uit het uitzoeken van mensen met een zelfde manier van communiceren: guitig, zuiver en met zin voor detail.

Het fijne aan het illustratorenvak is dat je vaak de kans krijgt om in andere wereldjes te stappen, mee te gaan in een verhaal of concept, waar ik me als toegepast tekenaar graag in inleef. Je krijgt vaak de kans om méér te doen dan boeken maken, verschillende media checken. Verbreden, zoals dat heet. Leuke, fijne tekeningen mogen wat mij betreft gerust in publiciteit gebruikt worden. Zolang de tekenaar/schepper kan kiezen, vanuit volledige vrijheid, waar en hoe zijn beeld tot zijn recht komt, done! Serge Bloch in Frankrijk, slaagt er al jaren in om zijn directe, speelse stijl op drankflesjes te laten verschijnen. Waarom zou een mooi illustratief beeld niet misstaan op de keukentafel? Als een tuiltje bloemen dat mag, dan een tekening zéker.

Het project is het grote content-marketing-project: ‘koelkastinorde.be’. Chris van Gils, u onbekend, maar mij érg geliefd, bracht mij onlangs met onder andere Tim Oeyen, Sanny Winters en Dimitri Leue samen. We kennen mekaar uit andere en vorige levens. Kwispelen en kontje-ruiken hoefde niet, we kenden mekaar al. Gelijkgezinden dus. Chris voelde dit goed aan, een échte coach. We maken nu beelden samen die moeten aanspreken, voor een voor mij nieuwe doelgroep, namelijk iederéén. Bovendien maakt dit project deel uit van haar grootse content-marketing-idee.

Het grafische en theoretisch onderbouwde project zet de koelkast centraal. Mijn taak bestaat erin om te tekenen, op tafelkleedjes, hemden, papier en foto’s. Quel métier! Wat me aan deze opdracht extra deugd doet aan deze digitale opdracht: de pen die ik gebruik voor de zwarte lijntekeningen is een Tsjechisch reispennetje van het merk Hardmuth, nummer 3, nog van een lieve, verre nonkel gekregen die vlak bij Benoît woonde, in Brugge. De inkt kocht ik ooit in een tekenwinkeltje in Japan en tekent zo zacht, dat ik er lijk mee te skiën op yoghurt. Het past goed bij de bevindingen en de grafiek van Tim en Sanny, de theorieën van Chris, en de foto’s van Verne.

IMG_4744

Nu is de prachtige en handige site http://koelkastinorde.be/magazine/ geboren. De pen, de inkt en de scanner mogen rusten. Nog even mijn forehand door de plaatselijke kinesiste laten soigneren en daar gaan we weer, klaar voor een nieuwe tekenopdracht!IMG_4703    IMG_4766

IMG_4752

3 thoughts on “Over een heel oud pennetje, content marketing en een ploeg gelijkgezinden.

  1. Ziet er heerlijk uit om te doen
    en wat goed dat je naast zo’n topteam ook nog eens een goeie kinesiste kent!
    Al val je het wel zacht in de yoghurt.
    Linksdraaiend of rechtsdraaiend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>