Rosie, Moussa, Mira (over drie dromen en meer)

Mira staat op 14 of 15 in 100 op één. Voor wie het niet kent: 100 op 1 – op radio 1 – verzamelt de beste Belgische muziek op één lijst. Een typisch soort eindejaarsradio.

 

De plaats op zich in de lijst is niet zo belangrijk. 11 of 15… ach wat. En het is ook maar een spelletje. Wat wel belangrijk is, dat je ertussen staat. Omdat je dan iets gemaakt hebt dat blijft. Een song die voor veel mensen wat betekent en blijft betekenen.

 

Jan De Wilde – hoe zou het zijn met Jan De Wilde – stond met Eerste sneeuw op drie, Raymond met Twee meisjes op 1. En daartussen stond Jacques Brel te pronken met Ne me quitte pas. Brel hoort voor mij niet echt thuis in lijstjes thuis. Omdat hij een genre op zich heeft bedacht, en hors elke cagegorie is. In de fleur van mijn leven, zo heet de blijver van Mira. U kent het vast.

 

Mira maakt op dit moment muziek voor Rosie en Moussa. Voorstelling en muziek zullen binnenkort in de theaters te zien en te horen zijn. Het is fijn om verhalen die je bedacht in theater tot een ander leven te zien komen. En nog fijner kan het zijn dat anderen met je verhaal en verbeelding aan de slag gaan en er dingen aan toevoegen. Al is het ook iedere keer weer een delicate oefening.

 

Na de tournee duikt Mira dan de studio in voor een nieuwe cd. Plaatjes maken vandaag. Het is allicht nog complexer dan boeken op de torenhoge boekenberg gooien. Krijg ze maar eens verkocht, en krijg ze maar eens op radio in deze tijden. Dan moet het ontzettend deugd dan dat één nummer bezit wordt van de mensen. En niet meer alleen van jou.

 

Zo is het ook met boeken. Droom één is het verhaal uitwerken en uitgeven, droom twee is dat het gelezen wordt en dat je het verhaal kan delen, droom drie is dat het die zes maanden in de handel overleeft en verderleeft op eigen kracht. En dat men het over even nog in de hand neemt of uitleent, in één of andere bibliotheek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>