Citatenquiz XXI

Geen medailles, geen geldprijzen, geen lauwerkransen – met deze quiz doe je mee voor de eer. En voor de leestips die je in één moeite door krijgt. Want wie de gezochte boeken nog niet las, moet dat zeker doen. De opzet is simpel: uit welk jeugdboek komen onderstaand citaat en coverfragment? Na één week zetten we het juiste antwoord in de comments.

*

Toen ik klein was, was ze er gewoon altijd. We speelden samen in de tuin, of met het grote poppenhuis dat mijn vader uit New Orleans meegebracht had. We sloegen met een lange bamboestok pecannoten uit de bomen en bakten er samen met Mammy een cake mee. We pingelden op de piano, tot mijn moeder het niet meer aan kon horen en een pianolerares inhuurde. We leerden samen rekenen en lezen, en alles was eerlijk verdeeld, want zij kon het beste lezen en ik kon het beste rekenen.

detail21

4 thoughts on “Citatenquiz XXI

  1. Geen medailles, geen prijzen, geen lauwerkransen? Voor de auteur van dit boek anders zeer recent nog wel! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>