haken

Het stelt niks voor. Het zijn ondefinieerbare brouwsels van stof en wol maar dat is niet erg. Ik haak gewoon wat tekeningen. Figuren plak ik, of knip ik, of schilder ik met zwarte acryl maar sinds kort haak ik ze ook. Volgens mijn man nog nawee├źn maar volgens mij normaal. De wol moet dik en ruw zijn, zoals mijn lijn. Ik wil sneller en sneller. Zoals mijn oma vroeger deed. Ik wil met kant afgeboorde jurken maken, en overgooiers voor mijn dochter, een strak gehaakte das voor mijn man, sjaals met Zorro’s voor mijn zoon… Ik wil zo’n echte worden. Zo een die haakt op de bus en hardop steken telt. Zo een die op e-bay fantastische bollen wol op de kop tikt en daar ook echt wat met gaat doen. Ik wil zo’n echte haakster zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>