Findus gaat verhuizen

In de maandelijkse rubriek In de vitrine tipt een boekhandelaar een opmerkelijk boek. Deze maand de keuze van Els Meulemans van Boekhandel Duimelot in Leuven.

*
Het Jaar van het Voorlezen vraagt om fijne voorleesverhalen. En daar hoort dit nieuwe avontuur van dit bekende duo zeker bij. In september verscheen voor het eerst in 10 jaar een nieuwe Pettson en Findustitel. In Findus gaat verhuizen heeft het ondeugende poezenbeest nood aan wat onafhankelijkheid. Hij wil zelf bepalen hoelang en wanneer hij op zijn nieuwe bed mag springen. Opa Pettson wil ‘s ochtends graag uitslapen en dus zit er niks anders op: Findus krijgt een eigen huisje. Alles wordt in orde gemaakt, het huis krijgt een bed, een toilet en zelfs een alarmsysteem. Tot Findus een vos rond het huis hoort sluipen. Plots woont hij wel héél erg snel weer bij zijn vriend Pettson…

Er mag dan een decennium tussen de twee laatste Findus-titels zitten, alle elementen van deze reeks overheerlijke prentenboeken zijn nog steeds aanwezig. De oergezellige tekeningen vol warmte en vriendschap zijn een feest voor het oog. De pagina’s tjokvol wriemelende details – de kippen en de ‘mukkels’ schitteren zoals gewoonlijk weer in hun figurantenrol – houden elk kind en volwassene urenlang zoet. Een opa en een kat om te koesteren…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>