A Fuse #8 Production

We moeten er eerlijk in zijn: het kakelbontblog is niet het enige geweldige blog. Geregeld posten anderen in de kinderboekenblogosfeer iets dat we geestig, aanstekelijk of gewoon interessant vinden. Opdat u het zeker niet mist, brengen we dit soort berichten en hun thuisblogs in de rubriek Blogburen onder uw aandacht.

*

Elizabeth Bird is de ‘Youth Materials Collections Specialist’ van de impressionante New York Public Library. Ze schrijft voor het vakblad Horn Book Magazine, en maakte deel uit van de jury voor de Newbery Medal, een van de belangrijkste prijzen voor Amerikaanse kinder- en jeugdliteratuur. Kortom, Elizabeth Bird is helemaal mee met het reilen en zeilen van de Amerikaanse kinderboekenwereld. En daarover blogt ze dan ook in haar persoonlijke blog A Fuse #8 Production.

fuse8

Daarin krijgen onder andere recensies een belangrijke plek, maar de algemene rubriek Fusenews bevat vaak lekkere kruimels interessante informatie en boeiende links. Uit deze post leerden we bijvoorbeeld geestige theorie├źn over de Waarheid achter Winnie de Pooh, een inkijkje in de ergernissen van het leven van een bibliothecaris en een link naar 10 beroemde fictieve bibliotheken.

One thought on “A Fuse #8 Production

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>