geen tijd om te lezen vanavond

Soms zie je aan het gezicht van een kind dat het wel iets meer wil zeggen dan goedemorgen of goedenavond maar niet onmiddellijk weet wat of hoe. In het zoeken naar aandacht, zit je bij een boekenjuf met een boek al meteen goed. Het boek vormt hier de opener van het gesprek. Zo komt een jongetje van de vierde klas na het uur leesbevordering naar me toe. ‘Juf, vandaag ga ik geen tijd meer hebben om te lezen. Mijn papa komt ons zo snel mogelijk halen. Dan gaan we de hele avond  kijken naar Obama die nu een echte president wordt. Om het nooit meer te vergeten, zegt mijn papa.’ Ik ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>