Siri Kolu

Door het sleutelgat ging op reis deze zomer en keek binnen bij de Finse Siri Kolu, die Ik en de Rovers en Ik en de Rovers zingen karaoke (Gottmer) schreef. Altijd leuk, zo’n buitenlands bezoekje!

*

siri meermin

Deze schilderijtjes zijn belangrijk voor mij – ik zie ze voortdurend als ik aan het schrijven ben. Ik kocht ze in Engeland, waar ik een cursus Creative writing volgde in 2000. Ze zijn gemaakt door een oude man die blind aan het worden was. Al zijn schilderijen maakte hij op stukjes hout die op het strand aanspoelden. Prachtig toch, van een stukje afval zoiets moois maken?

 

siri layers of life

Schoon en leeg werkt niet voor mij. Ik ben een verzamelaar. En als ik schrijf moet ik spulletjes ter inspiratie rondom mij hebben. :)
I droeg die vintage hoge hoed met een steampunk kostuum op Finncon Helsinki, een fantasy & scifi conventie in juli 2013. Ik was er om promotie te maken voor een young adult boek dat verschijnt in augustus.
Als het herfstig wordt, steek ik de kaarsjes in het kaarsenhuisje aan en schrijf ik in hun zachte licht.

 

siri keys

De sleutel tot alle geheimen: Alle Ik en de Rovers-boeken zijn planmatig uitgewerkt in dit notaboekje. Ik ben dol op dramaturgische tijdslijnen, en mijn notaboekje staat dan ook vol tabellen, kaartjes en modellen. Hierbij een pagina over boek 3 over de Rovers.

 

siri do

Dit is waar ik naar kijk terwijl ik schrijf. Het landschap. En een boodschap aan mezelf.
DO heeft twee betekenissen.
Het betekent: doe, werk, niet lummelen, verzin, schrijf!
Maar het betekent ook Do zoals in do-re-mi.
Elke dag starten we met do, het begin.
en niemand is er ooit klaar voor.

 

siri dream

Ik heb een drukke zomer gehad. Meer dan ooit geschreven. In verschillende landen over de Rovers gaan praten. Ik heb een heleboel lezers en ik heb genoten van de gesprekken die ik met hen had.
Ik deed mezelf een tekst cadeau om naar te kijken:
Dit is waarom ik ben beginnen schrijven.
Dit wens ik iedereen toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>