Shirley Hughes is terug (van nooit weggeweest)

Op een druilerige namiddag als deze stel ik het volgende voor: kies de makkelijkste zetel uit (of als je op kantoor bent, zoek dan een comfortabele bureaustoel uit), neem een tas thee en geniet van dit Engelse filmpje waarin Shirley Hughes vertelt over haar nieuwe boek Daisy saves the day, een verhaal dat zich afspeelt rond 1910. In het boek volgen we Daisy die al op jonge leeftijd aan de slag moet als keukenhulpje. Je merkt dat de auteur zich goed gedocumenteerd heeft over de periode en tijdsgeest.

Shirley Hughes, ondertussen al 87 jaar, bewijst dat ze nog steeds prachtig kan tekenen en hartverwarmend kan schrijven. Ze werd bij ons bekend met boeken over Alfie en zijn zusje Annie Rose:

Alfie en Annie Rose

Hier kan je het filmpje bekijken met de ‘grande dame’ van de Engelse kinderliteratuur. En op deze website vind je veel informatie over het boek én een recept voor authentieke scones!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>