Banned Books Week

Nog tot en met deze zaterdag wordt Banned Books Week gevierd. Eén van de boeken die deze week onder de aandacht komen, is And Tango Makes Three van Peter Parnell en Justin Richardson. Dit kinderboek, uitgegeven in 2005, vertelt het verhaal van twee mannelijke pinguïns die verliefd worden op elkaar en samen een ei uitbroeden.

And tango

Dit boek veroorzaakte enorme controverse in Amerika en tussen 2006 en 2010 werd dit boek het meest verbannen uit bibliotheken en scholen. Justin Richardson reageerde op alle kritiek met de relativerende woorden:

“We wrote the book to help parents teach children about same-sex parent families. It’s no more an argument in favor of human gay relationships than it is a call for children to swallow their fish whole or sleep on rocks.”

Deze week lezen de twee heren ons een stukje voor uit hun boek dat zoveel reacties losmaakte. Je vindt het filmpje hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>