Véél te beleven op Kinderboekendag

Razend druk. Overleg met Stefan en Siska. Mails gaan over en weer. Lijstjes afvinken. Bericht op Facebook posten. Update programma op de website. Er beweegt duidelijk wat. In de laatste rechte lijn naar Kinderboekendag. Intussen staat er een uitgebreid programma in de steigers. Zowat overal in Vlaanderen en Brussel kan het publiek gratis vertellingen bijwonen of workshops volgen.

Auteurs lezen voor, vertellen, geven schrijfworshops en illustratoren leren kinderen tekenen, knutselen of uitstalramen van winkels beschilderen. Auteurs runnen de boekhandel en illustratoren verplaatsen voor één dag hun atelier naar de winkel. Iemand filosofeert met kinderen en iemand stelt haar buikspreekpop voor. Er zijn koekjes, hapjes, drankjes en er wordt gegrimeerd. Er zijn boekvoorstellingen, voorleesmarathons, speurtochten, straatoptredens en er is muziek in alle mogelijke vormen. Er worden ridders gepimpt en cameeportretten gemaakt. Er zijn boekvoorstellingen, voorleesmarathons, speurtochten en kamishibai-voorstellingen. ‘s Avonds is er een boekenbal en er is iemand die je eens en voor altijd leert hoe je liefdesbrieven kan schrijven…

Dit is maar een kleine greep uit het grote aanbod. Het wordt in ieder geval een dag van positieve aandacht voor het kinderboek en voor alle bezige makers en boekhandelaars.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>