De KJV-nominatielezer (5) : lezen over goede geesten

De eerste schifting is gemaakt, dus we zijn er nu echt klaar voor: er kan gelezen worden! De boeken die ik lees komen vrijwel allemaal uit de plaatselijke bibliotheek, dus ik loop ongeveer 2 maanden achter op het actuele aanbod. Op mijn lijstje van mogelijk interessante boeken voor groep 3 en 4 staan zo’n 20 boeken, maar ik heb nog maar een paar boeken uit 2015 voor deze leeftijdsgroepen gelezen.

Anderen, die wat makkelijker aan nieuwe boeken kunnen komen, hebben al meer gelezen. Dat weet ik omdat we elkaar via een gedeeld document op internet op de hoogte houden van onze leeservaringen. Daarbij geven we heel kort en ongezouten aan wat we van een boek vonden. Regelmatig kan ik daardoor mijn lijstje met mogelijk interessante boeken uitbreiden, soms zakt er ook een boek naar de categorie ‘iets minder interessant’.

Goede-geesten-leven-langer

Eerder deze week las ik mijn vierde boek uit 2015: Goede geesten leven langer van Sonja Kaiblinger. Het boek zou om een paar redenen interessant kunnen zijn voor groep 3:

  • het onderwerp is origineel: Oscar kan geesten zien, sluit vriendschap met Harry die zielen naar het dodenrijk brengt
  • het boek is grappig en spannend

Maar er zijn ook minpuntjes:

  • het is het tweede deel uit de serie over Scary Harry. De hoofdpersonen worden in het eerste hoofdstuk kort ge├»ntroduceerd, waardoor het goed los te lezen is van deel 1. Toch is het altijd wat ongemakkelijk om midden een serie te beginnen met lezen
  • er is weinig diepgang, het gaat puur om de spannende avonturen

Dit boek is dus geen uitgesproken kanshebber, maar zou eventueel op de lijst met ‘gelezen boeken die interessant zijn’ kunnen komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>