De KJV-nominatielezer (10) : de glazen bol

De oplettende lezer heeft gezien dat het nummer boven deze bijdrage niet aansluit bij het nummer van gisteren. Er komen dus nog stappen tussenin, maar die komen later. Blijf rustig ademhalen!

Elke editie van de KJV wordt afgesloten met een groot feest. De locatie wisselt elk jaar. Dit jaar wordt het slotfeest gehouden op verschillende plekken in Gent. Aan het slot van het slotfeest worden de winnaars bekendgemaakt. Die zijn nu natuurlijk nog heel erg geheim, maar ik kijk elk jaar in mijn glazen bol en doe dan een voorspelling van de top-3 van elke groep.

Groep 1

 1. Fred het (heel erg eigenwijze) hert / Pépé Smit
 2. Schaap zoekt schoen / Eef Rombaut & Emma Thyssen
 3. Piraten in de straat / Jonny Duddle

Groep 2

 1. Jacques op vakantie / Alex T. Smith
 2. Ridder redder / Dirk Nielandt & Marjolein Pottie
 3. Henri gaat naar Parijs / Leonore Klein & Saul Bass

Groep 3

 1. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen / Andy Griffiths & Terry Denton
 2. Een nieuw huis voor Treesje / Frank Pollet & Merel Eyckerman
 3. Sammie en opa / Enne Koens & Kees de Boer

Groep 4

 1. Mijn bijzonder rare week met Tess / Anna Woltz
 2. Blauw voor Leonore / Linda van Mieghem
 3. Uit de lucht geplukt, of hoe Ricky de wereld redt / Mark Tijsmans

Wonder

Groep 5

 1. Wonder / R.J. Palacio
 2. Nachtwild / Johan Vandevelde & Bart Vermeer
 3. Een nieuwe zomer, een nieuw begin / Morgan Matson

Groep 6

 1. Ik jaag op killers / Barry Lyga
 2. Ule / Marc de Bel
 3. Boy Nobody / Allen Zadoff

De kwaliteit van mijn voorspellingen is nogal wisselend. Soms heb ik een top-3 helemaal goed, soms zit ik er mijlenver naast. Ook dit jaar kan het nog alle kanten op gaan. Alleen van 1 nummer 1 ben ik helemaal zeker. Morgen zal ik vertellen welke dat is en waarom. Tot die tijd mag u er naar raden.

One thought on “De KJV-nominatielezer (10) : de glazen bol

 1. Het was een prima voorspelling, mijn glazen bol heeft een extra poetsbeurt gekregen en glimt nu als een spiegel.

  Van de 18 boeken die ik noemde, vielen er 14 inderdaad in de prijzen. Al mijn nummers 1 kregen een prijs, waarvan 4 keer inderdaad de 1e. In de groepen 4 en 5 had ik de top-2 helemaal correct, in groep 3 zelfs de hele top-3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>