De KJV-nominatielezer (11) : doodverf

Alles wijst erop dat De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, van Andy Griffiths en Terry Denton, gaat winnen in groep 3.

De-waanzinnige-boomhut-met-13-verdiepingen

  • Op het forum van de KJV werden over dit boek de meeste reacties geplaatst
  • De reacties waren vrijwel allemaal positief
  • Ik heb nog geen KJV-afdeling gezien waar dit boek niet op 1 staat

Daarnaast is er overtuigend bewijs uit Nederland. De Nederlandse Kinderjury werkt daar toaal anders, kinderen mogen helemaal zelf weten welke boeken ze lezen. Maar zo heel af en toe gebeurt het dat de volwassen nominatielezers van de KJV en de Nederlandse kinderen voor hetzelfde boek kiezen. En dan lopen de keuzes van de Nederlandse en Vlaamse kinderen toch volkomen gelijk.

In 2010 eindigde Dummie de mummie en de gouden scarabee bij de laatste 5 van de Nederlandse Kinderjury. Het jaar daarop won het de Prijs van de KJV 8 t/m 10 jaar. In 2011 hoorde Sofie en de pinguïns bij de 5 favoriete boeken van de Nederlandse Kinderjury. En het jaar erop won het Prijs van de KJV 8 t/m 10 jaar.

U raadt het al: afgelopen jaar was De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen een van de 5 tips van de Nederlandse Kinderjury. Zet de doodverf maar klaar!

Overigens lijkt het voor de Jonge Jury (de Nederlandse Kinderjury vanaf 12 jaar, zeg maar) niet zo te werken. Dit jaar was De boogschutter van Hirado een van de 5 Tips van de Jonge Jury, maar volgens mijn glazen bol gaat het boek niet bij de beste 3 van groep 5 van de KJV eindigen.

One thought on “De KJV-nominatielezer (11) : doodverf

  1. Mijn groep 5 heeft De boogschutter van Hirado op 3 gezet waardoor Wonder uit de top 3 is gewipt.
    Verrassingen kunnen er dus altijd zijn :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>