De KJV-nominatielezer (13) : juich!

Nominatielezer zijn kost veel tijd. In een jaar lees ik ongeveer 100 boeken voor de groepen 3 en 4. Samen met de andere nominatielezers stel ik een geweldige, gevarieerde boekenlijst samen. Met boeken die kinderen uit zichzelf misschien niet zo gauw zouden pakken, maar die naar ons idee goed geschreven zijn, een bijzonder onderwerp hebben of er om een andere reden uitspringen.

Natuurlijk hebben ook nominatielezers hun voorkeuren: sommige van de boeken vind ik nog geweldiger dan de andere. En als dan, een jaar nadat we de lijst hebben samengesteld, de meeste stemmen van meer dan duizend lezers naar dat ene hele geweldige boek gaan, sta ik even erg hard te juichen. Voor het boek. Voor de schrijver. Voor de kinderen. En ook een beetje voor onszelf, de nominatielezers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>