De KJV-nominatielezer (9) : even slikken

Het moment waarop de nominatielijst voor het komende jaar bekend wordt, is altijd een beetje een plechtig moment: het werk van de volwassen nominatielezers zit er nu officieel op, vanaf nu zijn de jeugdige lezers aan de beurt.

Toch is het voor mij ook altijd even slikken. Natuurlijk, het zijn weer mooie lijsten geworden. En natuurlijk staan er boeken op die ik zelf ook geweldig vind. Maar helaas sneuvelen er ook altijd mooie boeken. Dit jaar is dat vooral het geval in groep 4. Boeken waar wij het als nominatielezers buitenland heel snel over eens waren, komen niet terug op de nominatielijst. De lijst met slachtoffers lijkt nog iets groter dan vroeger, omdat de uiteindelijke lijsten vanaf dit jaar nog maar 8 titels tellen (het waren er 10). Wij mogen tussen de 8 en 10 titels aandragen, daar blijven er 4 van over, dus er sneuvelen er meer dan er overblijven.

Maar goed, even slikken dus. Vanaf oktober gaan de juryleden aan de slag. Ze lezen, ze bespreken, ze wikken en wegen, ze oordelen, ze bedenken wat ze ervan vinden.

En daarna geven ze hun stem aan de beste boeken. En dan, over bijna een jaar, hoop ik dat ik juich voor Annet Huizing.

2 thoughts on “De KJV-nominatielezer (9) : even slikken

  1. Begrijp ik goed dat ik nu ook op de nominatie sta voor de Kinder- en Jeugdjury in Belgiƫ? Wat een eer! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>