Even iets anders

Niet over lezen deze keer, maar over voorlezen. De afgelopen maanden heb ik verslag gedaan van de Nationale Voorleeswedstrijd 2014-2015. Voor zover ik weet bestaat er zoiets niet in Vlaanderen, in ieder geval niet op die schaal. Het is een wedstrijd waarbij kinderen uit groep 7 en 8 (5e en 6e leerjaar / groep 4 van de KJV) het tegen elkaar opnemen door een stukje voor te lezen. Het begint rond oktober, er doen duizenden kinderen aan mee, er zijn veel voorrondes en gisteren was de feestelijke landelijke finale in Utrecht. Ik deed er verslag van op Kjoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>