Vragen aan Peter

Hallo Peter Van Olmen
Ik heb je beide boeken laatst gelezen in twee weken. Ik kon niet meer stoppen. Ik moest huilen toen ik ze uit had. Hoe schrijf je een perfect boek (zoals jij) zodat je niet kan stoppen met lezen? En wanneer komt het derde deel?
Groetjes Vera

Dag Vera,
Sorry dat ik je aan het huilen bracht. Dat was niet mijn bedoeling. Echt niet, sorry…
Hoe je een perfect boek schrijft weet ik niet. Ik probeer, werk hard, en dan krijg ik De kleine Odessa.
Wanneer het derde deel verschijnt weet ik ook niet, maar ik probeer en werk hard. (Ik kan je wel al de titel verklappen, De kleine Odessa en de val van Scribopolis. Sst, niet verklappen, hé!)

Hallo Peter,
Je boeken zijn verbluffend goed. Vooral het tweede deel. Wanneer gaat het derde deel er zijn?
Ps. Ik heb je boeken al mega veel keer gelezen!!! Veel schrijfplezier.
Thomas

Dag Thomas,
bedankt voor het schrijfplezier. Dat komt van pas.

Beste Peter Van Olmen,
Ik heb uw boeken gelezen en ze zijn echt fantastisch! Ik hoop dat deel drie ook zo leuk wordt. Al denk ik van wel, want u schrijft echt heel goed. Zo goed zelfs dat u ook bij de Raad der Onsterfelijken moet! Als ik een verhaal schrijf, komen er geen namen in me op. Hoe kwam u op Odessa?
Groetjes van Tessa

Dag Tessa,
Ik zou ook wel in de Raad der Onsterfelijken willen. Maar Kafka is tegen. Kafka is jaloers dat ik over Odessa mag schrijven en hij niet. Daar plaag ik hem mee. Dan kijkt hij sip.
Toen ik lang geleden aan Odessa begon, wilde ik een kleine versie van de Odysseus schrijven, met een meisje als heldin. Dat is niet helemaal gelukt, maar de naam Odessa is gebleven.

Dear Peter,
I loved your books so much. They are amazing. I’ve read loads of books but this was my favorite. I read the books in Dutch, but wish I could read them in English. Could you please have them translated to English? Loads of thanks for writing the books and reading this mail.
Adam

Dear Adam,
You’re welcome. And good news! Odessa has already been translated into English, by the wonderful Antoinette Fawcett. We are looking for a publisher/agent at the moment. Please let me know if you know/are one.

Dit boek is FANTASTISCH! Ik ben trots dat wij zo’n goeie schrijver in België hebben. Door dit boek heb ik de boeken van Emily en Charlotte Brontë gelezen. Ook prachtig!
Amber

Dag Amber,
Dank je voor je complimentje. (Bloos). Ja, de boeken van Emily en Charlotte zijn prachtig. Ik hou van de zusjes B. Soms drinken we samen thee.

Dag Peter,
Ik hoop dat er een derde en een vierde boek komt want ik hou van deze boeken. Pagina 171 tot en met 173 vind ik super grappig. Dit zijn echt mijn lievelingsboeken. Ik vind dat Peter ook in de Raad der Onsterfelijken moet! Vraagje: wie zijn Kobe, Lotte, Mona en Clara?
Hannelore

Dag Hannelore,
Wat fijn dat je pagina 171 tot en met 173 grappig vond.
Kobe, Lotte en Mona zijn mijn kinderen. Soms zijn ze braaf. Maar meestal stout. Dan moet ik ze kriebelen. Vooral Mona. Clara is mijn moeder. Die is altijd stout.

Beste Peter Van Olmen,
Met mijn 48 jaar ben ik wellicht wat ouder dan de meeste lezers hier, maar ook ik werd vanaf de eerste zin gegrepen door het verhaal, en dat heeft me niet meer gelost, tot ik twee weken later op pagina 461 een dikke traan van ontroering mocht wegpinken.
Een formidabele pluim voor schrijver Peter!
Pool

Dag Pool,
Niemand is te oud voor De kleine Odessa.

Dag schrijver,
De kleine Odessa is het laatste boek dat ik voorlas aan mijn dochter. We hebben er allebei ontzettend van genoten. Ondertussen is mijn dochter twaalf en wil ze niet meer voorgelezen worden. Dus heb ik je tweede boek maar voor mezelf gekocht.
Annemie

Dag Annemie,
Wat een verstandige beslissing.

Dag Peter,
Dit boek is ZO cool. Ik vind het ECHT FANTASTISCH. Deels omdat personages tot leven wekken één van mijn dromen is. Waar kan je Muzenpoeder kopen?
Jana

Dag Jana,
In Scribopolis. Probeer de Willy-Wonkastraat, daar zijn winkeltjes.

Beste mijnheer Van Olmen,
Kan je met muzenpoeder dingen uit elke tekst halen (dus ook als je gewoon wat zinnen op een kladblaadje schrijft)? Want dan zou je bij een tekort aan muzenpoeder toch gewoon een tekst kunnen schrijven waarin je schrijft over zakken vol met geweldig muzenpoeder? Of heb je dan even veel nodig als dat er uit het boek komt?
Groetjes Josephine

Dag Josephine,
Dat is een slim idee, maar helaas kan je enkel dingen uit goed geschreven boeken halen met Muzenpoeder. Dus zomaar iets neerkrabbelen op een velletje papier en het dan onmiddellijk tot leven brengen kan niet… Jammer hé ;) Maar ik zal het voor de zekerheid eens proberen als ik nog eens naar Scribopolis ga.

Dag Peter Van Olmen,
Mijn zus zat in de KJV. Ze vertelde me hoe fantastisch De kleine Odessa was. Dus ging ik het ook lezen. Ik dacht dat ik nooit meer zo’n leuk boek zou lezen. Maar toen kwam Het geheim van Lode A. uit. Toen ik het zag sprong ik op en neer als een wild konijn en riep: ‘Hebbe! Hebbe!’ Tot mijn mama het kocht. Het was natuurlijk óók fantastisch. Nu wacht ik op je derde boek.
Anouk
Ps. het proces is inderdaad vreselijk!

Dag Anouk,
Ja, het proces is vreselijk.
Helaas kan ik je niet verklappen wanneer het derde deel uitkomt. Het wordt nog fantastischer dan de vorige twee en als ik je nu al verklap wanneer het uitkomt, begin je weer op en neer te springen als een wild konijn, en dan krijg ik problemen met je moeder.

Hallo Peter,
Echt gewoon zo’n boek wat je wel 100 keer wil lezen. Zo leuk! Ik ben zelfs begonnen met mijn moeder, vader, broertje, opa en oma over te halen het te lezen. Ik heb trouwens al een heel plan bedacht: het gaat net zoals met Harry Potter. Iedereen kent het boek. Daarna wordt het verfilmd. Dan wordt het bekend in alle uithoeken van de wereld! En daarna is Peter vast klaar met het derde deel en dat wordt ook verfilmd, enz. enz.

Dag Jitske,
Wat een leuk plan!

Hi, Greetings from Germany.
I love your first Odessa book. Sadly, I wasn’t able to find any information about a german release for the second Odessa book. Can you help me?
=^.^= Nadine

Dear Nadine,
I am so sorry. The Germans didn’t want to publish the second Odessa. (They’re stupid.)

Heej Peter :) Sorry, meneer Peter Van Olmen :)
Ik heb het eerste en tweede deel van De Kleine Odessa gelezen… Toen ik Het geheim van Lode A. uitgelezen had, begon ik te flippen. Ik zocht het internet af of er een derde deel was, en dat is er niet :( Ik heb ook een hele grote fantasie en ik stel mezelf voor als Odessa xdd :) Vraagje, worden de boeken ooit verfilmd? Informeer me dan héhé, grapje :)
Ik heb zoveel ideeën wat Odessa zou doen, maar ik weet niet of ik ze allemaal op deze mail krijg :) Maar je zal mijn ideeën zeker niet nodig hebben, aangezien je zelf meer fantasie hebt dan een klein kind ;)
En daarom ben jij mijn lievelingsschrijver! ;)
Groetjes Jessica xx

Dag Jessica,
Ja, ik heb veel fantasie. Soms is dat een probleem. Ik wou dat ik eens groot werd. Bedankt dat ik je lievelingsschrijver mag zijn!

Beste Peter Van Olmen,
Dus, wanneer is het boek uit, ik kan echt niet wachten!!!!
Ik zit hier de hele tijd al te wachten…
Jessica xx

Dag Jessica,
Ik doe mijn best. Echt. Maar het is weer een dik boek en zo veel werk. Misschien kan je ondertussen wat buiten spelen. Of help je mama bij de afwas.

Beste Peter Van Olmen,
Wel van mij mag het ook wat langer duren, dan heb ik meer leesplezier!
En ik zal altijd een fan blijven! :)
Dag!
-Jessica xxx-

Dag Jessica,
Daag!

Hallo,
Mijn naam is zenna. Ik ben 11 jaar.
Uw boek is fantastisch. Ik zat er helemaal in. Ik heb misschien wel een leuk idee:
je hebt nu al een boek van de kleine Odessa, maar misschien kunt u er ook een film van maken. Het is maar een idee hoor!

Dag Zenna,
Wat een leuk idee. Wie weet tovert iemand De kleine Odessa wel om tot een scenario, maar wacht…, wat is dat hieronder? Is dat een beatsheet? (Ssst, niet verklappen, hé!)

de kleine odessa beatsheet

Hoi,
WAAW!! Zo’n cool boek!!!
Ik hoop dat er een film van word gemaakt! In één weekend had ik al deel één uit. En dat is heel veel voor mij. Het is zo spannend dat je niet meer kan ophouden met lezen. Je ziet het als een film in je hoofd. Een film zou echt heel spannend zijn!
Als er een film komt, mag ik dan een rolletje erin? :-)
Kim (10 jaar)

Dag Kim,
Natuurlijk mag je dat. Maar wat als het een tekenfilm wordt? (Sst! Nee, sst!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>