Jeugdliteratuur.org

Nieuws

Pinkeltje wordt verfilmd

   

Dutch Media Filmproducties gaat een crossmediale animatieproductie maken van de jeugdklassieker Pinkeltje naar de boeken van Dick Laan. Het uitgeefhuis presenteert de klassieker vanaf dit weekend op de beurzen MipCom in Cannes en de Buchmesse in Frankfurt.

Pinkeltje - de film Pink groot
Pinkeltje is een figuur uit de gelijknamige kinderboekenserie van de Nederlandse schrijver Dick Laan (1894-1973) en is onderdeel van het Nederlands cultuurgoed. Pinkeltje is zo groot als een pink, vandaar zijn naam. Hij is echter geen kabouter. Pinkeltje is altijd behulpzaam en vriendelijk, maar hij vertoont zich nooit aan mensen. De belangrijkste uitzondering is Meneer Dick Laan zelf, aan wie Pinkeltje zijn avonturen vertelt.
Tussen 1939 en 1977 verschenen bijna dertig verschillende boeken over Pinkeltje. De laatste vier delen verschenen na de dood van Dick Laan. In totaal zijn er miljoenen exemplaren Pinkeltje-boeken verkocht, hele generaties kinderen groeiden op met Pinkeltje. Vertalingen verschenen onder meer in Frankrijk, Duitsland, Finland, Spanje en Portugal.

Multimedia
Voor de animatieserie van Pinkeltje (Pixie in het Engels) is een pilot van drie minuten geproduceerd. De pilot is vanaf vandaag in het Nederlands en Engels te bekijken op de website www.pinkeltjedefilm.nl. De Pinkeltje-brochure beschrijft de plannen op het gebied van live action televisie, gaming, muziek, merchandising, live entertainment en mobiele toepassingen.
De verhalen zullen nu voor het eerst ook verteld worden als animatie en door live entertainment, ondersteund met cd's, dvd's, boeken en games. Ook Pinkeltjes bekende vrienden Wolkewietje, Pinkelotje, Snorrebaard en Wiebelstaartje doen mee, en natuurlijk Dick Laan zelf.

[Bron: Boekblad]
(ws)