Jeugdliteratuur.org

Nieuws

Best Vormgegeven Boeken

   

Tijdens de uitreiking van de Best Vormgegeven Boeken krijgen uitgaven van Gerda Dendooven en Tom Schamp eervolle vermeldingen.

Drie winnaars
Naar jaarlijkse gewoonte ging de Vlaamse Uitgevers Vereniging op zoek naar de De Best Vormgegeven Boeken van het afgelopen jaar. De vakjury, onder leiding van Jan Hoet, heeft zopas tijdens de Staat van het Boek de drie winnaars bekendgemaakt: Schiller/Tasten in een vormgeving van Paul Verrept (Bebuquin), L'Amour des Moules van Thomas Desmet & Benoit Vandenbroucke (Minestrone) en Hands of Time van Studio Luc Derycke (MER Paper Kunsthalle).
 
Kinderboeken en publieksprijs
Geen winnaar dus in de categorie kinderboeken, maar wel eervolle vermeldingen daar. Eén voor Het leukste ABC ter wereld van Studio Lannoo en Tom Schamp – ook de bedenker en illustrator van het boek, dat twee weken geleden de Boekenpauw won. En twee keer voor een boek van Gerda Dendooven: Jong gekweld (Lannoo) en Takkenkind (Querido), allebei vormgegeven door Gert Dooreman.
In totaal kregen dertien uitgaven in acht categorieën een eervolle vermelding. Alle informatie daarover staat online.
Bij die competitie hoort ook de Publieksprijs voor het Beste Boekomslag. Die is dit jaar voor vormgever Nej De Doncker en zijn Sergiology (Minestrone). Pieter GaudesaboosMijn allermooiste speelgoedwoordenboek en Kelderkind, vormgegeven door Dries Desseyn, konden hun nominatie niet verzilveren.
 
(ks)
Bron: Boek.be